RADIO
play
NO DJ's
NOW PLAYING


Amsterdam Music Festival tijdens ADE gaat niet door wegens beperkingen

Written by on September 14, 2021

Amsterdam Music Festival tijdens ADE gaat niet door wegens beperkingen

Het Amsterdam Music Festival, dat jaarlijks tijdens Amsterdam Dance Event in de Johan Cruijff ArenA plaatsvindt, gaat ook dit jaar niet door wegens de coronamaatregelen. De organisatie maakt bekend geen festival te kunnen organiseren, nu bekend is geworden dat ongeplaceerde evenementen binnen maximaal 75 procent van de capaciteit qua bezoekers mogen ontvangen.

Het evenement zou op zaterdag 16 oktober plaatsvinden en 40.000 bezoekers krijgen. Het festival, waar dj’s als Afrojack, Tiësto, Nicky Romero, Armin van Buuren en David Guetta zouden optreden, was nagenoeg uitverkocht.

Tijdens het Amsterdam Music Festival wordt jaarlijks ook de nummer 1 van de DJ Mag Top 100, de beste dj ter wereld, bekendgemaakt. De organisatie is nog bezig met het opzetten van een alternatieve show om de uitreiking toch te kunnen vieren.

Festivalorganisator ALDA kondigt alvast aan dat de editie van AMF van 2022 op zaterdag 22 oktober zal plaatsvinden.

Demissionair premier Rutte kondigde dinsdagavond tijdens een persconferentie aan dat horeca en clubs voorlopig nog dicht blijven van middernacht tot 6.00 uur ‘s ochtends.

Ongeplaceerde evenementen in de buitenlucht mogen vanaf 25 september weer op volle capaciteit worden georganiseerd, mits het publiek een bewijs van vaccin, herstel na infectie of recente test (24 uur of korter) kan laten zien. Ongeplaceerde evenementen die zich binnen afspelen mogen 75 procent van de publiekscapaciteit ontvangen.