RADIO
play
NO DJ's
NOW PLAYING


Ali B, Boef en Ronnie Flex aangeklaagd voor wangedrag

Written by on December 9, 2020

Ali B, Boef en Ronnie Flex aangeklaagd voor wangedrag

Stichting Music#MeToo laat zich niet kennen in de zaak tegen platenlabel Warner Music en het managementbureau Spec, van Ali B, over vermeend wangedrag van verschillende Nederlandse Rappers. De stichting gaat een bodemprocedure aanspannen, laat de organisatie dinsdag weten in een persbericht.

De afgelopen maanden was de stichting bezig om de betreffende rappers, Boef, Ali B en Ronnie Flex, voor de rechter te krijgen en ze te laten horen over vrouwonvriendelijk en discriminerend gedrag.

Nadat de rechtbank de verhoren toewees, oordeelde het gerechtshof in Leeuwarden dat de artiesten niet onder ede verhoord hoeven te worden. Dit omdat niet vast kon worden gesteld wat de beweegredenen van de stichting zijn en niet goed onderbouwt kon worden welke feiten bewezen moeten worden.

“Het verzoek tot getuigenverhoor was een voorzet om het juridisch speelveld te verkennen”, laat de stichting weten via Karim Aachboun op het arrest van het hof. “Dit betrof nog geen inhoudelijke behandeling van de kwestie.” In het nieuwe jaar wil de stichting de bodemprocedure in gang zetten.

Music#MeToo vecht tegen het vrouwonvriendelijke en discriminerende gedrag van artiesten. De artiesten, platenlabels en managers zouden meer verantwoordelijkheid moeten nemen om aan ‘wangedrag’ van artiesten een einde te maken.