RADIO
play
NO DJ's
NOW PLAYING


Afrojack denkt dat songfestival zwaar ondergewaardeerd is

Written by on May 22, 2021

Afrojack denkt dat songfestival zwaar ondergewaardeerd is

De intervalact tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival is een belangrijke plek voor artiesten. Twee jaar geleden stond Madonna er nog en in Nederland pakken Afrojack, Glennis Grace en Wulf het podium.

“Ik vind het heel mooi om achter de schermen te zien hoeveel Eurovision betekent voor de songwriters en de artiesten. Het is een hele grote kans om jezelf te laten zien aan een gigantisch publiek”, aldus de dj die zaterdag het nummer Hero aan het publiek zal laten horen.

“Ik heb, voor ik hier aan mee ging doen, nooit bedacht hoe groot het publiek is. Dit publiek is niet te evenaren. Op geen festival of livestream. Bij het grootste Nederlandse programma heb je twee miljoen kijkers. Bij een grote livestream heb je tien miljoen kijkers. Nu heb je 200 miljoen mensen over de hele wereld. Dit is de grootst mogelijke springplank die je je kan bedenken.”

Het maakt dat Afrojack het evenement nog meer is gaan waarderen. “En het is zeker iets waar ik in de toekomst veel meer mee wil gaan doen. Het is gigantisch. Het wordt zwaar ondergewaardeerd, ik heb geen idee waarom mensen zo denigrerend doen. Nu ik het zo meemaak, weet ik dat het meer is dan gewoon een liedjeswedstrijd.”