RADIO
play
NO DJ's
NOW PLAYING


Childish Gambino grote winnaar bij Grammy Awards

Written by on February 11, 2019

Childish Gambino is gisterenavond als grote winnaar uit de bus gekomen bij de Grammy Awards. Volgens de jury maakte hij onder andere het beste nummer en de beste videoclip.

De rapper dankt al zijn prijzen aan de track ‘This Is America’. Het nummer verzilverde de nominaties in de volgende categorieën: Record of the Year, Song of the Year, Best Rap/Sung Performance en Best Music Video.

Het beste album werd afgeleverd door Kacey Musgraves. De countrypopzangeres versloeg met haar Golden Hour albums van onder meer Cardi B, Drake, Janelle Monáe en Post Malone.

Dua Lipa maakte het meeste indruk als nieuwe artiest. Voor de award Best New Artist liet zij acts als Bebe Rexha, Luke Combs en Jorja Smith achter zich.

Lady Gaga sleepte ook twee awards in de wacht. Haar ‘Joanne (Where Do You Think You’re Goin’?)’ was goed voor Best Solo Performance en de samenwerking met Bradley Cooper, voor de film A Star Is Born, leverde het duo de prijs voor Best Pop Duo/Group Performance op voor de track ‘Shallow’.

De beste vocale prestatie was er volgens de jury van Ariana Grande. Met het album Sweetener versloeg zij onder meer Taylor Swift, Pink en Camila Cabello in de categorie Best Pop Vocal Album.

De grote winnaar Childish Gambino schitterde overigens door afwezigheid. Net als onder meer Kendrick Lamar en Ariana Grande bleef hij uit protest thuis. De artiesten vinden dat hiphop, en rap in het bijzonder, niet genoeg waardering krijgt tijdens de meest prestigieuze muziekprijzen.